Dag 5 innøving

Vil skipper Toft i år love bort sin datters hånd?

Vil skipper Toft i år love bort sin datters hånd?

Har vi god tid, eller ikke? Nå har vi liksom vært litt kjepphøye og breska oss med at vi ligger foran timeplanen og at alt er i rute, men i skrivende stund er altså dag 5 innøving historie og jeg kjenner at det gjør meg litt småkvalm, for helt ferdige er vi nå dog ikke … kremt.

For å helle litt kaldt vann i hue på meg sjøl, og jazze ned preiket om alle våre erfaringer etter hele TO år som spelarrangører, så kan jeg jo hviske meg i øret at alle aktørene faktisk ennå ikke er på plass; vi venter nemlig på Joakim, som skal spille skomakersvenn og førstereisgutten Lars. Joakim går på teaterskole i Trondheim og har hatt samme rolle som i år de foregående år, så ikke noe stress med det, men øvelsene blir jo oppstykka når en av hovedrolleinnehaverne mangler til og med dag 5. Han vil mangle i morra også, og ikke være på plass før dag 7. Hvis jeg skriver mer om det nå, får jeg ikke sove i natt.

Her settes billettbua opp, et sikkert tegn på at det nærmer seg forestillingsstart.

Her settes billettbua opp, et sikkert tegn på at det nærmer seg forestillingsstart.

Det har vært folk i arbeid i hele dag. Det finsnekres og males på kulissene. Skomakerhuset har skifta farge fra brunt til grønt. Plattingen som så fint var satt opp, er flytta etter regissørens anvisninger. Gjerdene er kommet opp. Bua der det skal selges billetter i døra er på plass, og sent i kveld ble det også lyd i høytalerne. Det rigges lyd og lys for harde livet. Det skrus og henges opp både det ene og det andre, det kveiles og strekkes kabler. Antenner til de trådløse mikrofonene skal på plass. Det er nesten galskap, alt som skal gjøres for fem dagers gevinst på brygga.

Når gutta kaster skjorta, da arbeides det godt. Pål og Runar i lydbua.
Når gutta kaster skjorta, da arbeides det godt. Pål og Runar i lydbua.
Pølsesjef Tuva.

Pølsesjef Tuva.

Trivsel er et nøkkelord i DGH. Hver dag klokka fem er det middag for skuespillere og mannskap på SBV. Man får storfamiliefølelsen av å være samlet rundt måltid. Middagsserveringen varer i 14 dager. Til nå har det stått bl.a. lapskaus, suppe og pølser på menyen. Daglig kommer også 3 – 4 kakebakere med allverdens godsaker. Spill-livet i Svelvik gjør deg derfor verken hulkinnet eller mager, og bukselinninga sliter.

Dag 5 oppsummeres slik:

Alle har i dag snakka om været, grunnet langtidsvarselet på storm og yr som nå rekker helt til spillets siste forestilling og det meldes fantastisk SOL over hele linja.

En beæret Børre. Eller?

En beæret Børre. Eller?

Dagens snakkis nr 2: Spøkefuglene Hans Einar og Jan i riggegjengen sin seremonielle innsettelse av Børre som læregutt med høytidlig overrekkelse av t-shirt med ditto trykk.

Månen e rpå vei ned og vil være litt mer enn halv når forestillingene drar i gang.

Månen e rpå vei ned og vil være litt mer enn halv når forestillingene drar i gang.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s