Dag 2 innøving, dag 4 rigging

En liten stemningsrapport fra sidelinja, dag 2, innøving. Disse 14 dagene frem til forestillingene oppleves selvsagt ulikt for de innvolverte. Noen har tunge løft og hodebry i begynnelsen, andre kommer på banen nærmere forestillinger, og noen, sånn som meg, labber med hele veien. Her er Christins DGH dag; dag 2, innøving.

* Hjemme: finner frem høytaler og cd-spiller, leiter ca 45 minutter etter rett ledning. Satan #Z%&=3

* Hjemme: koker 20 liter kaffe (et par dl skvalper ut i bilen på vei opp sandsbakken. Det er noe jeg ikke har skjønt med de tappetårna)

* henter tallerker og skjeer på SBV (hanker inn Rune Temte som kjører frem og tilbake i Storgata og lurer på hvor pokker vi skal øve)

* middag i Ebbestadhallen sammen med 80 skuepillere og stab. Prøis syns vi skal spise ved samme bord, noe jeg syns er rimelig teit da vi forsåvidt spiser nok sammen forøvrig

* Øvelse. Jeg har min egen garderobe med cd-spiller. Toneart på enkelte komp må sjekkes. De som har nye sanger må sjekkes. Ungenes sanger må sjekkes.

* Prøver å gi Svelvikspostens utsendte et fornuftig svar på hvorfor folk skal komme og se Svelvikspillet for tredje gang.

DSCN5136* Øvelse forøvrig: Storkoser meg med gjennomgang av manus, er veldig spent på de nye scenene, hysjer på de som ikke kan dy seg for å skravle når andre øver, snike seg til en ekstra kakebit, og holde orden på alle småtinga som må sjekkes ut/ikke må glemmes:

– Har vi rukket å rette de siste navnendringene i programbladet? 

– Noen har bursdag i dag; husk å synge bursdagssangen (Gjett hva vi glemte – jo – å synge bursdagssangen. Sorry. Sorry. Sorry.)

Øystein, soldat og Karl Juel, er blitt pappa. GRATULERER. Nå har vi to DGH bebbisser <3

Øystein, soldat og Karl Juel, er blitt pappa. GRATULERER. Nå har vi to DGH bebbisser ❤

 – Hvorfor er det to bebisser på øvinga? «Petrine» er blitt mamma, DET vet jeg, men det er da ikke Petrines unge som Karl Juel går og bærer på? Har Karl Juel blitt pappa??? Når skjedde det?

– Jeg må huske på å si i fra til Ole Christian at jeg har gitt mannskoristene fri fra etter sju fordi de skal øve en russisk balalaika (eller noe sånt, spiller forsåvidt ingen rolle,  det som spiller en rolle er at de forsvinner klokka sju!!!)

– Jeg har lovet å skaffe noen som kan servere middag og koke kaffe på torsdag, dessuten mangler vi fremdeles et par nattevakter, og så var det campingvogna til nattevaktene. Hvor er vertshus-Johanne? Hun vet når campingvogna kommer!

* SÅ er øvelsen over. Folk forsvinner. Gulvet må feies. I fjor fikk vi pepper fra kommunen om at vi ikke rydda bra nok etter oss. Det skal ikke skje i år. Her skal det ryddes. Vask er nemlig ikke inkludert i de sure 390 kronene vi betaler pr time vi benytter hallen.

* Noen siste ord med produsent Maria før vi går hvert til vårt. Jo, vi er litt slitne. Og nei, vi rakk ikke gjennom alt vi skulle i dag, men blåss – mye ble unnagjort, og i morra flyttes øvelsene til brygga og det er meldt SOL, SOL, SOLhele uka til ende! (Når kommer regnet da? Til uka? NEEEEIIII!!!!!)

* Kjører ned til kirkeparken. Plukker opp Prøis som har brukt kvelden på begynnende lyd og lysrigg, og DER står campingvogna! På bussholdeplassen i Storgata. Gulp. Der kan den vel ikke stå? Vertshus-Johanne kommer ut fra vogna, hun har rydda så det skal være trivelig for nattevakten. Jeg tilbød meg å ta de manglende nattevaktene, men det sa vaktsjef Erik NEI til, enda det var ikke noe dumt forslag, for jeg må jobbe lell med skrivinga, og jeg kan like gjerne være en skrivende nattevakt, og sove på formiddagen og være på øvelsene på kvelden. Det spiller jo ingen rolle når man gjør hva, bare man får gjort det man ska’.

* Kjører hjem og kommer på den geniale ideen at ungdommen får trå til. Ringer Tuva (datter 20 år). – Tuva, du og Cæmmis (venninna) må stille på kjøkkenet til DGH på torsdag. Jo, det må dere!!!! Og dermed var serveringa i boks. I morra blir det nok en dag med noen store og mange små DGH gjøremål.

Og det var min DGH dag, mandag 19.08.13.  Vil du lage en stemningsrapport av DIN DGH dag, send til gr-pr@online.no, så poster jeg ut. Hilsen Christin

Jorun Tjøme er gruppeleder for matserveringa, som innebærer middagsservering, kaker og kaffe i 14 dager til 100 stk. Ikke noe småtteri akkurat.

Jorun Tjøme er gruppeleder for matserveringa, som innebærer middagsservering, kaker og kaffe i 14 dager til 100 stk. Ikke noe småtteri akkurat.

Hun ser blid ut, men egentlig tørker a Lovise et par tårer her, slik hun alltid gjør når Maria tiggerunge synger sangen sin. SNufs.

Hun ser blid ut, men egentlig tørker a Lovise et par tårer her, slik hun alltid gjør når Maria tiggerunge synger sangen sin. SNufs.

Sånn skal man se ut når man sitter i skjenkestua! Vertshus-Niels innstuderer.

Sånn skal man se ut når man sitter i skjenkestua! Vertshus-Niels innstuderer.

Produsent Maria Besseberg og regiassistent Kristina Vejlgard.

Produsent Maria Besseberg og regiassistent Kristina Vejlgard.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s