En stor takk for en skjønn reise.

På Teppefallsfesten til Svelvikspillet Den Gode Hensigt 2012, mottok Pål og jeg et reisegavekort fra foreningen Den Gode Hensigt, men streng beskjed om at reisen skulle foretas innen mars 2013 og sees på som en studie/seminar- reise i Den Gode Hensigts ånd.

Det var nok lurt å datostemple. Ellers hadde vi antageligvis aldri kommet oss avgårde, men det gjorde vi altså. Nå er vi hjemme igjen etter to opplevelsesrike uker på Jamaica og Cuba.

Jamaica var et eventyr. Vi bodde på østkysten i et gjestehus med fem værelser.

Jungel, regnskog, så grønt og vakkert, uberørt og frodig.

Jungel, regnskog, så grønt og vakkert, uberørt og frodig.

På den ene siden hadde vi jungel og regnskog, på den andre lå en blå lagune, og nedenfor var lange uberørte strender.

DGH strandDette var ikke noe typisk turiststed, men det var nettopp det vi fant sjarmerende og veldig morsomt.

DGH rastaerDen årlige rastafari-festivalen gikk av staben mens vi var der, og om jeg trengte inspirasjon til pussige skruer, så fant jeg dem iallefall der; herlige mennesker, blide, morsomme, og noe helt for seg sjæl. Langsetter landeveien lå dusinvis av lokale barer. For å komme seg rundt, brukte vi roadtaxi. Har du bil og førerkort kan du søke om lisens til å ta opp passasjerer, så mange man vil (kremt) i samme bil. Jeg tror alle i Port Antonio har lisens. Skal de på jobben, tar de samtidig med seg noen passasjerer. Skal de handle, plukker de opp folk langsetter veien.

Den første uka ble forøvrig brukt til å senke skuldre og bla i fjorårets Den Gode Hensigt manus for å legge planer for omarbeidinger, nye tekster, nye sanger.DGH manus

Bevisst hadde jeg ikke med meg annet lesestoff, så hver gang jeg begynte å kjede meg (noe jeg jo gjør ganske fort) ble det til at jeg plukka frem manus og jobba med det.

I uke 2 var vi fem dager på Cuba, i Havanna, en svært vakker, dog sliten, by, og med motsatt fortegn av Jamaica; mye folk, trangt, mye å se, mye biler, mye gnål. Og spansk kan vi jo ikke, så da faller man fort i turistfella.

DGH pål og ChrVi var innom Tropicana (for inspirasjon) og fikk med oss eldrebølgens svar på gjenforening av Bueno Vista Social Club.

De to siste dagene var vi tilbake på Jamaica som er engelsktalende, dog med så stor vri at man kun med stor konsentrasjon forstår hva de egentlig sier. Gladfiseeju! (Glad if I see you).

Vi takker hjerteligst Den Gode Hensigt for den overveldende gaven, og at det har satt spor, vil dere få høre i årets spill. Uten at jeg røper mer; verken hvem som skal synge denne sangen eller sammenhengen; slik lyder et av versene i en ny sang i årest spill:

«Jeg har seilt på hav så store at det knapt er til å forstå.

Jeg har vært i land i Havanna, og et sted der de har øynene på skrå.

Jeg har jaget indianere, og sett slanger gjøre seg til.

Jeg har entret Jamaica og sett berg sprute ild.»

Ja mann! Solbrent hilsen Christin

dgh skute

DGH geit

Her gjøres grundig research om gamle skuter. Den maritime gruppa til DGH burde ta seg en tur til Havanna, hele gjengen, for her var det god inspirasjon å hente.

Geitestuing til middag.

Er man først ute i den store verden, så må man jo prøve det verden har å by …

Og hummer til middag, rett fra havet … DGH hummer

Fiskemåltid på rastafestival var heller ikke å forakte …

DGH fisk

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s