Fire dager igjen …

… dvs., siden man ikke er hjemme fra dagens øvelse før langt over midnatt, så er det egentlig tre … dager igjen. Dessuten; om man regner frem til tirsdagens førpremiere – så er det kun TO dager igjen. Det blir nemlig fullt i amfiet også på tirsdag. Da kommer alle gode hjelpere som har stått på for å få stablet dette på bena, samt at det er invitert et klassetrinn fra ungdomsskolen til førpremieren. Tanker er å fore Svelviks ungdom med nyttig byhistorie og kanskje kan det gi rekruttering i skuespillerrekkene, kanskje vil noen av ungdommene få lyst til selv å spille teater.

Eirin Bråthen Nygård maler gulvet til skomakerhuset.

Dagens øvelse har vært lang, slitsom, nyttig, fæl, morsom, intens.

Dagen på brygga startet tidlig morgen med vaktskifte. Vi har hatt døgnvakt på brygga i flere dager og netter, og de som er vakter hjelper til med diverse. I dag ble det både snekring og maling.

Taket på skomakerhuset er nå oppe. Vertshuset har også fått tak. I samarbeid med Hørselslaget er det meningen å teste ut teksting av forestillingen. Det er satt av plass til lerret i mønet på skjenkestua. Om det vil fungere, vites ikke, da dette er nybråttsarbeid. Teleslynge skal iallefall monteres rundt hele steinamfiet.

Noen kom og forærte oss disse dørene!

Disse dørene dukket opp på brygga. De vil blir satt inn i skipper Tofts hus. Dørene er, ifølge Per Høyli, avbildet i Svelviks historie, og man kan jo bare fable om hvor mye historie disse dørene har sluppet gjennom.

Dagens øvelse startet med testing av 26 mikrofoner. Det er mye teknikk som skal på plass, og når den kommer på plass så nytter det ikke lenger å skjule noe eller å mumle i skjegget eller i munnviken. Med mikrofonene på – høres ALT, også det man ikke kan.

Elektriker Sten Rune lodder mikrofonledninger!

Litt manglende sangtekster må terpes, vi må finne tid til å gå igjennom fellessangene, dessuten trenges enda en teknisk gjennomgang av de store fellesscenene.

I dag har vi hatt to gjennomganger. Den siste med kostymer og sminke. For et syn det var å se samtlige 75 aktører i kostymer. Produksjonsteamet søker stadig gode systemer for å forhindre kaos. 75 kostymer, 75 som skal sminkes, 26 microfoner, det er mye å holde styr på og det er første gangen vi setter opp en så stor forestilling.

Etter første gjennomgang i dag, var det en times pause med matservering før aktørene gikk til sminke. I ventetiden frem mot gjennomgang nr to, inntok ungene i svelvikspillet skjenkestua til Vertshus-Johanne. Ungene er blitt en fin gjeng, og til stor begeistrelse sang de seg gjennom flere av sangene til de voksne aktørene, samt hermet replikker!

Lydmann Pål og Runar som både er soldat og sjømann i forestillingen, og som stiller opp til rigging av utstyr.

Siste gjennomgang startet kl 20.00. Litt ufokusert, ukonsentrert, men du verden – de fleste scenene sitter som et skudd. Nå må vi bruke de siste dagene fornuftig, og terpe  – så vi ender ut med «det lille ekstra»!

Beklageligvis ingen bilder av aktører i dag, grunnet at bloggeren hadde mer enn nok å henge fingra i under dagens øvelse – og dermed måtte la fotoapparatet ligge 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s