Første årsmøtet i foreningen Den Gode Hensigt!

Det var fullt på Gamle Fridtjof da foreningen Den Gode Hensigt holdt sitt aller første årsmøte i forrige uke.

Fullt hus på Gamle Fridtjof på årsmøtet!

Foreningen som formelt ble startet i april 2010 har hatt medvind i seilene og kan nå se tilbake på et år med god planlegging frem mot sommeren 2011 der det blir byvandringer, fotokonkurranse, åpning av kirkeparkamfi og Svelvikspill.

Foreningen ble startet med det mål å skape tilhørighet for den enkelte og gjøre Svelvik til et bedre sted å bo.  Et år etter har foreningen flere hundre som er tilknyttet de ulike prosjektene.

De fleste i styret ønsket gjenvalg - og fikk det 🙂

Det nye styret i foreningen består av: Christin Grilstad Prøis, Trond Besseberg, Gro Nebell Aronsen, Turid Wikdahl, Anne Holst og Runar Høyer Olsen. Styret konstituerer seg selv på første styremøte. Vararepresentanter til styret er Dag Watne og Linda Vestgaarden.

 

 

Etter valg, årsberetning og gjennomgang av regnskap, gjorde Stein Winther rede for status og utfordringer i prosjektet Byvandring 2011.  Byvandringen mangler fremdeles noen aktører, så her er det bare å kaste seg på. Byvandringene holdes alle lørdager i juni.

Prosjektleder for Svelvikspillet, Kristina Vejlgaard, ga en oppsummering av arbeidet som er lagt ned så langt og roste alle de frivillige som er i sving. Spillet har et budsjett på nær en million. – Om vi skulle ha lønnet alle som er i sving, ville budsjettet vært formidabelt mye større, sa Vejlgaard.

Sidsel Haugland som en av kjerringen ved strømmen!

 

 

Kostymeansvarlig Sidsel Haugland fortalte fra kostyme- og sminkegruppens arbeid og viste ferdige kostymer. Kostymegruppa består av 12 ivrige damer som møtes hver 14. dag. – Den største utfordringen er støvler og sko, så om noen har snørestøvler, tresko eller lignende, gammelt og slitt, ønsker kostymegruppa seg dette, fortalte Haugland.

 

 

Scenografene Hilde og Helen Fjellberg hadde utarbeidet en modell av kirkeparken og sceneområde til Svelvikspillet. Modellen ble vist frem. – Den største utfordringen for scenografien er å skaffe tønner, tau, håndkjerrer, gamle seil og lignende. Er det noen som har slikt å låne bort, ta kontakt, formidlet Hilde Fjellberg. Fjellberg ønsker seg også gamle værbitte planker slik at det som skal bygges av kulisser får et slitt og rustikk preg.

 

Markedsføringsgruppa ved Trond Besseberg kunne fortelle at gruppa var godt i gang med sitt arbeid. Han trakk frem Øyvind Halvorsens arbeid med foreningens logo som er laget ut i fra et gammelt sjøkart. Markedsgruppa har gjort en rekke sponsoravtaler med bedrifter i Svelvik og det er allerede solgt 400 billetter til spillet.

Vakt- og servicegruppa ved Anne Holst har sin største utfordring i å skaffe nok vakter. Det er behov for 100 vakter, både dag og nattestid i perioden 14. til 28. august. – Det hender jeg sover litt dårlig om natta, smilte Anne, som i tillegg til vaktlister, har ansvaret for økonomien.  Vakter oppfordres herved til å melde seg

Kaffe- og trivselsgruppa ved Turid Wikdahl og Edle Halvorsen skal sørge for kafedrift under forestillingene, samt mat til nær 100 aktørene og hjelpere i perioden 14. – 28. august. Turid oppsummerte gruppas arbeid så langt, og oppfordret folk til å melde seg til dugnad. – Det er mange brødskiver som skal smøres, og noen kilo vaffelrøre som skal bli til vafler, avsluttet Turid.

Til sist på årsmøtet ble det smakebiter fra spillet, både skuespilleri og sang. Innøvingen av spillet startet før jul, og øvelsene er i rute. Publikum fikk ta del i ungpiken Marens drømmerier, ved Kristine Fiskum, samt et potpurri der flere av skjebnene fra den gang 1811 ble presentert.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s